دوره 17، شماره 2 - ( بهار و تابستان 1401 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 46-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (724 مشاهده)

مقدمه: یکی از روش های رایج پیشگیری از پوسیدگی دندان، استفاده روزانه خمیردندان است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر چهار خمیردندان ایرانی حاوی فلوراید بر رمینرالیزاسیون ضایعات پوسیدگی اولیه در دندان های شیری است.           
 مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، 60 دندان قدامی شیری سالم کشیده شده به صورت تصادفی در 6 گروه 10 تایی شامل خمیردندان های : 1) پونه 2) نسیم 3) کرند 4) آیروکس 5)  Oral B  و6) گروه کنترل منفی تقسیم بندی شدند. میکروهاردنس مینا در سه مرحله قبل و بعد از دمینرالیزاسیون و همچنین بعد از 28 روز با ترکیبات ذکر شده اندازه گیری شد. سپس نتایج به وسیله آزمون one-way ANOVA مورد بررسی قرار گرفتند. سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.                                  
یافته ها: پس از دمینرالیزاسیون، میکروهاردنس سطحی مینای همه گروه¬ها به طور معنی داری کاهش یافت. میانگین میکروهاردنس پس از دمینرالیزاسیون در 5 گروه مداخله تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشت (45/0p=). رمینرالیزاسیون به طور معنی داری باعث افزایش میکروهاردنس در تمام گروه¬ها شد (04/0> p). میانگین میکروهاردنس در گروه Oral B به طور معناداری از گروه خمیر دندان های کرند، نسیم، آیروکس بیشتر بود (p به ترتیب 012/0، 018/0 و 009/0) ولی با میانگین میکروهاردنس در گروه خمیر دندان پونه تفاوتی وجود نداشت (216/0 = p). میانگین میکروهاردنس در سه گروه کرند، نسیم، آیروکس تفاوت معنی داری نداشت.
نتیجه گیری: تمامی خمیردندان های ایرانی حاوی فلوراید سبب افزایش میکروهاردنس سطح مینای دمینرالیزه گردیدند. افزایش میکروهاردنس در گروه خمیردندان Oral B و پونه بیشتر از کرند، نسیم و آیروکس بود.                                                                                 
متن کامل [PDF 885 kb]   (219 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/6/10 | پذیرش: 1401/6/10 | انتشار: 1401/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.