دوره 10، شماره 1 - ( پاییز و زمستان 1393 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 50-43 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

torabi M, moshrefian S, molayi D, karimi afshar S, shojayipour R. Frequency of snack consumption in preschool children. ijpd 2014; 10 (1) :43-50
URL: http://jiapd.ir/article-1-53-fa.html
ترابی ملوک، مشرفیان شهرام، پوراسلامی حمید رضا، ملایی داوود، کریمی افشار سانعلی، شجاعی پور رضیه. فراوانی انواع میان و عده های مصرفی در کودکان پیش دبستانی شهر کرمان در سال 1389 – 1388. مجله دندانپزشکی کودکان ایران. 1393; 10 (1) :43-50

URL: http://jiapd.ir/article-1-53-fa.html


چکیده:   (6435 مشاهده)
زمینه و هدف: تغذیه نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای دهان از جمله پوسیدگیهای دندانی ،نقائص تکاملی دندان ها و بیماریهای مخاط دهان دارد. شواهد در دسترس ارتباط بین تعداددفعات ومیزان مصرف میان و عده های مصرفی در کودکان را با پوسیدگی دندانی نشان میدهد. هدف از انجام این مطالعه بررسی فراوانی مصرف میان وعده ها در کودکان پیش دبستانی شهر کرمان بوده است. روش بررسی: این مطالعه مقطعی توصیفی روی 320 کودک پیش دبستانی شهر کرمان که به روش خوشه ای سیستماتیک چند مرحله ای انتخاب شده بودند انجام گرفت. پرسشنامه شامل دو قسمت اطلاعات دموگرافیک و چک لیستی مربوط به مصرف انواع میان وعده ها میشد که توسط پژوهشگر بصورت مشاهده در مرکز پیش دبستانی و توسط والدین در منزل تکمیل می شد، اطلاعات با استفاده از تست های آماری t و X2 در سطح معنی داری 5%مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: .میانگین تعداد دفعات مصرف میان وعده93/14 ±32/15 بار در هفته بود. بین میانگین دفعات مصرف میان وعده در پیش دبستانی و منزل تفاوت آماری معنی دار مشاهده شد. بین میانگین دفعات مصرف میان وعده با میزان تحصیلات پدر و مادر، شغل والدین و تعداد فرزندان تفاوت آماری معنی دار مشاهده نشد. بین دختران و پسران از نظر دفعات مصرف میان وعده تفاوت آماری معنی دار دیده شد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مصرف میان وعده ها به ویژه میان‌وعده های‌های پوسیدگی‌زا در کودکان پیش دبستانی شهر کرمان بالا و تحت تاثیر عواملی چون مکان و جنس می باشد.
واژه‌های کلیدی: پیش دبستانی، دفعات، میان وعده، کرمان
متن کامل [PDF 521 kb]   (830 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/7/12 | پذیرش: 1394/7/12 | انتشار: 1394/7/12

فهرست منابع
1. Jain P, Gary JJ .Which is a stronger indicator of dental caries: oral hygiene, food, or beverage? A clinical study.
2. Gen Dent 2014;62(3):63-8.
3. Moynihan PJ.The role of diet and nutrition in the etiology and prevention of oral diseases.Bull World Health
4. Organ. 2005;83(9):694-9.
5. Moynihan PJ.The relationship between diet and oral health . Proc Nutr Soc . 2005 :64(4):571-80.
6. Marshal TA, Eichenberger- Gilmore JM , Broffitt B , Warren JJ ,Levy SM.Dental caries and children obesity :
7. roles of diet and socioeconomic status. Community Dent Oral Epidemiol. 2007;35(6):449-58.
8. Kalsbeek H ,Verrips GH. Consumption of sweet snacks and caries experience of primary school children. Caries
9. Res .1994;28(5):477-83.
10. Marshal TA, ,Broffitt B , Warren JJ, Eichenberger- Gilmore JM , Warren JJ,Cunningham MA, Levy SM. The
11. role of male , snack, and daily total food and beverage exposures on caries experience in young children. J Public
12. Health Dent .2005;65(3):166-73.
13. Armfield JM, Spencer AJ, Roberts-Thomson KF, Plastow K.Water fluoridation and the association of sugarsweetened
14. beverage consumption and dental caries in Australian children. Am J Public Health. 2013
15. Mar;103(3):494-500.
16. Korwanich K, Sheiham A ,Srisuphan W,Srisilapanan P .Opinions of parents, teacher nd school board members
17. regarding healthy eating :Aqualitative investigation of lay Thia people's perspectives . J Med Assoc Thai.
18. 2007;90(5):1114-20.
19. Delva O,Malley PM,Johnston LD. Availability of more- healthy and less- healthy food choices in American
20. schools : a national study of grade , racial/ ethnic and socioeconomic differences. Am J Perv Med.2007;33(4 suppl)
22. Zhang S, Liu J, Lo EC, Chu CH. Dental caries status of Dai preschool children in Yunnan Province, China. BMC
23. Oral Health. 2013;13:68.
24. Songo BF, Declerck D, Vinckier F, Mbuyi MD, Pilipili CM, Kayembe KP.Caries experience and related factors
25. in 4-6 year-olds attending dental clinics in Kinshasa, DR of Congo. Community Dent Health. 2013;30(4):257-62.
26. Jain P, Gary JJ.Which is a stronger indicator of dental caries: oral hygiene, food, or beverage? A clinical study.
27. Gen Dent. 2014;62(3):63-8.
28. Casamassimo PS,Fields HW ,Mc Tigue DJ,Nowak A J. Pediateric dentistry : infancy through adolescence. 5
29. th ed
30. ;2013,chap19,p:287
31. Sroda R. Nutrition for a healthy mouth . Wolters Kluwer CO. 2006:sec VI p :229.
32. Moynihan PJ,Petersen PE.Diet, nutrition and prevention of dental diseses. Public Health Nutr. 2004:7(1A):201-
34. Marshal TA, Levy SM,Broffitt B , Warren JJ, Eichenberger- Gilmore JM , Buens ST ,Stumbo PJ. Dental caries
35. and beverage consumption in young children. Pediatrics. 2003:112(3pt1)e 184-91.
36. Ruottinen S,Karjalainen S,Soderling E,Pienihakkinen K.Sucrose intake since infancy and dental health in 10-
37. year-old children.Caries Res 2004;38:142-148.
38. Marshal TA, Levy SM,Broffitt B , Warren JJ, Eichenberger- Gilmore JM , Buens ST ,Stumbo PJ. Dental caries
39. and beverage consumption in young children. Pediatrics. 2003:112(3pt1)e 184-91.
40. Condon EM,Crepinsek MK,Fox MK.School meals:types of foods offered to and consumped by children at lunch
41. and breakfast.J Am Diet Associ 2009;109(2suppl):67-78.
42. Sayegh A,Din EL, Holt RD,Bedi R.Food and drink consumption ,sociodemographic factors and dental caries in
43. 4 -5 years old children in Amman ,Jordan.Br Dent J 2002;193:37-42.
44. Wyne AH,Khan N.Use of sweet snacks ,soft drinks and fruit juices,tooth brushing and first dental visit in high
45. DMFT 4-6 years old of Riyadh region. Indian J Dent Res 1995;6:21-24.
46. Singh A, Bharathi MP, Sequeira P, Acharya S, Bhat M. Oral health status and practices of 5 and 12 year old
47. Indian tribal children. J Clin Pediatr Dent. 2011 Spring;35(3):325-30.
48. 23 -Kiwanuka SN,Astrom AN,Trovik TA.Suger snack consumption in Uganda schoolchildren: Validity and
49. reliability of a food frequency questionnaire. Community Dent Oral Epidemiol2006;34(5):372-80.
50. Cullen KW, Watson KB, Konarik M. Differences in fruit and vegetable exposure and preferences among
51. adolescents receiving free fruit and vegetable snacks at school.Appetite 2009;52(3)740-744.
52. Liem DG, Zandstra LH. Influence of shape and flavour on children 's boredom of snack products. Int J Behav
53. Nutr Phys Act 2009;6(1):38-42
54. Husby I, Heitmann BL, O'Doherty Jensen K. Meals and snacks from the child's perspective :the contribution of
55. qualitative methods to the development of dietary interventions.Public Health Nutr 2009;12(6):739-47.
56. Hashim R,Williams SM,Tomson WM.Diet and caries experience among preschool children in Ajman,United
57. Arab Emirates. Eue J Oral Sci 2009; 117:734-740.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دندانپزشکی کودکان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Pediatric Dentistry

Designed & Developed by : Yektaweb