زمینه و هدف: پوسیدگی درکودکان زیر 6 سال عوارض جسمی و روحی و اجتماعی زیادی برای کودک خردسال مبتلا و خانواده اش بوجود می آورد. در این تحقیق برآن شدیم که وضعیت آگاهی و منابع دریافت اطلاعات مادران دررابطه با سلامت دهان و دندان کودکان پیش دبستانی در یک منطقه کمتر برخوردار شهر تهران مورد بررسی قرار دهیم.
روش بررسی: جامعه مورد بررسی 100 مادر از مراجعه کنندگان به 6 خانه ی سلامت شهری در منطقه 11 تهران بود. مادران پرسشنامه ای در رابطه باعوامل دموگرافیک ، آگاهی (7 سوال) و منابع دریافت اطلاعات مادر(7 منبع) در رابطه با سلامت دهان کودکان را پرکردند. آنالیز تحلیلی با استفاده از آزمون هایT-TestوRegression انجام شد.
یافته ها: میانگین متغیر آگاهی مادران1/5 از حداکثر قابل کسب 7 بود. کمترین پاسخ صحیح (15%) مربوط به گزینه "باکتری که باعث ایجاد پوسیدگی
می شود،معمولااز مادر به فرزند منتقل می شود" و بیشترین پاسخ صحیح (88%) مربوط به سوال "فلوراید به چه دلیل به خمیر دندان اضافه می شود" بود. رایجترین منابع دریافت اطلاعات درمیان مادران تلویزیون ودررتبه بعدی دندانپزشک بود. سطح آگاهی درمادرانی که سطح تحصیلات بالاتر داشتند یا کودکانشان نوبت تولد دوم یا سوم بودند، بالاتر بود.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که سطح اگاهی مادران علیرغم استفاده از منابع اطلاعاتی متعدد در رابطه با سلامت دهان کودکان پیش دبستانی پائین است. با درگیر کردن ایشان در برنامه های پیشگیرانه می توان سلامت دهان و دندان کودکان پیش دبستانی را در سطح جامعه بالاخص در مناطق کمتر برخوردار راافزایش داد.
واژگان کلیدی: مادران، پیش دبستان، سلامت دهان، آگاهی
وصول مقاله : 09/03/1393پذیرش مقاله:02/12/1393
نویسنده مسئول: دکتر سمانه رازقیs-razeghi@tums.ac.ir
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |