Jafar-Tehrani S, Badakhsh S, Aghaei S. comparison of pre-cooling and topical anasthetic in pain perception of palatal injection among pediatric patients. ijpd 2020; 16 (1) :1-8
URL:
http://jiapd.ir/article-1-295-fa.html
جعفر طهرانی سها، بدخش سمانه، آقایی سبا. مقایسه ی تأثیر سرما و ژل بی حسی سطحی بر میزان درد ناشی از تزریق پالاتال در کودکان. مجله دندانپزشکی کودکان ایران. 1399; 16 (1) :1-8
URL: http://jiapd.ir/article-1-295-fa.html
چکیده: (1191 مشاهده)
مقدمه: تزریق بیحسی بافت پالاتال یکی از دردناکترین اعمال دندانپزشکی است که می تواند تبدیل به تجربه ای ناخوشایند برای کودکان شود. تاکنون مطالعه ای به بررسی میزان مؤثر بودن سرد کردن ناحیه ی تزریق بیحسی پالاتال در کودکان با استفاده از یخ، نپرداخته؛ پژوهش حاضر کوشید تا به مقایسه ی تأثیر سرما و ژل بیحسی سطحی بر میزان درد ناشی از تزریق پالاتال در کودکان بپردازد.
مواد و روش ها: مطالعه به روش کارآزمایی بالینی از نوعsplit mouth انجام گرفت. 14 کودک 7 تا 10 ساله که نیاز به تزریق دو طرفه ی پالاتال برای درمان های روتین دندانپزشکی در یک جلسه داشتند، انتخاب و هر نیم فک آنها به طور تصادفی به گروه مورد(سرما) و شاهد(ژل) تخصیص داده شد. تزریق در گروه سرما پس از استفاده از کارپول یخ و در گروه شاهد پس از استفاده از ژل بی حسی بنزوکائین 20%، هر کدام به مدت 1 دقیقه، توسط عمل کننده ی یکسان انجام شد. میزان درد ناشی از تزریق با دو روش SEM و Wong-Baker Faces اندازه گیری و ثبت شد و توسط آزمون آماری Mann-U-Whitney مورد بررسی قرار گرفت. سطح معناداری بر مبنای P<0.05 در نظر گرفته شد.
یافته ها: میزان درد احساس شده با مقیاس SEM در گروه ژل بی حسی سطحی؛ 42/1 و در گروه سرما 57/1 بود و آزمون نشان داد که این اختلاف به لحاظ آماری معنادار نبود(P<0.9).همچنین، از نظر شاخص Wong-Baker Faces در گروه شاهد، ژل بی حسی سطحی؛ 86/2 و در گروه سرما نیز 86/2 بود که بر اساس آزمون معنادار نبود (P<0.9).
نتیجه گیری: به نظر می رسد که استفاده از سرما و ژل بی حسی سطحی در مقایسه با یکدیگر، تفاوتی در کاهش درد ناشی از تزریق پالاتال در کودکان نداشته باشند.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1400/2/10 | پذیرش: 1399/6/1 | انتشار: 1399/6/1