دوره 16، شماره 2 - ( بهار و تابستان 1400 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 70-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Janeshin A, Hojjati Sabet A, Mirdamadi S. Evaluation of the effect of problematic eating behavior on early childhood caries in children aged 3 to 6 years. ijpd. 2021; 16 (2) :70-80
URL: http://jiapd.ir/article-1-316-fa.html
جانشین آتوسا، حجتی ثابت ارمغان، میردامادی سیروس. بررسی تاثیر ناهنجاری های رفتار غذایی بر پوسیدگی دندانی زودرس در کودکان 3 تا 6 سال. مجله دندانپزشکی کودکان ایران. 1400; 16 (2) :70-80

URL: http://jiapd.ir/article-1-316-fa.html


چکیده:   (8 مشاهده)
 
مقدمه: رفتار غذایی در دوران کودکی میتواند در ایجاد پوسیدگی دندانی تاثیرگذار باشد، هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر ناهنجاری های رفتار غذایی بر پوسیدگی دندانی زودرس در کودکان 3 تا 6 سال بود.
مواد و روش ها: این مطالعه بر روی 53 کودک دارای پوسیدگی دندانی زودرس(گروه مورد) و53 کودک بدون پوسیدگی دندانی زودرس (گروه شاهد) انجام گرفت. معاینه کلینیکی کودکان جهت تعیین شاخص  های پوسیدگی در مدرسه انجام شد. از پرسشنامه رفتار غذایی کودکان که در اختیار والدین قرار گرفت، به منظور بررسی ناهنجاری های رفتار های تغذیه ای استفاده شد. نرم افزار مورد استفاده جهت آنالیز آماری spss ورژن 24 بود و سطح معناداری در تمام آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین سنی افراد مورد بررسی در مطالعه 05/1 ± 82/4 سال بود. نتایج نشان داد که میانگین میزان پاسخ به غذا ، میزان لذت از غذا ، میزان پرخوری هیجانی، پاسخ های سیری، آهستگی در خوردن غذا، کم خوری هیجانی و بهانه¬گیری در مورد غذا در دو گروه دارای پوسیدگی دندانی زودرس و بدون پوسیدگی دندانی زودرس تفاوت معناداری ندارد. همچنین میانگین میزان تمایل به نوشیدنی های شیرین در دو گروه مورد بررسی تفاوت معناداری دارد (002/0=P). بین شاخص dmft و تمایل به نوشیدنی¬های شیرین نیز ارتباط معناداری وجود داشت (33/0=r، 001/0>p). همچنین بین شاخص dmfs و تمایل به نوشیدنی¬های شیرین ارتباط معناداری وجود داشت (35/0=r، 001/0>p).
نتیجه گیری: تمایل به نوشیدنی های شیرین در گروه دارای پوسیدگی دندانی زودرس بالاتر بود. همچنین با افزایش تمایل به نوشیدنی¬های شیرین میزان dmft و dmfs نیز افزایش می یابد.
 
متن کامل [PDF 685 kb]   (8 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/7/6 | پذیرش: 1400/7/1 | انتشار: 1400/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دندانپزشکی کودکان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Pediatric Dentistry

Designed & Developed by : Yektaweb